Linkedin Offices

Well-executed industrial minimalism is difficult to pull off. The LinkedIn office revamp was an opportunity to prove that quality can come from collaboration...

 

Overview

Well-executed industrial minimalism is difficult to pull off. The LinkedIn office revamp was an opportunity to prove that quality can come from collaboration, so ultra-care was taken to ensure that no detail was too small to be considered. The client and interior design consultants approached us with a well-developed lighting control philosophy, making close collaboration with the MEP consultant and interior designers integral to success.

The proposal

Acoulite proposed and provided the initial lighting design and specification from the outset. All relevant technical information – including schematic drawings and documents required by the MEP consultant – were provided accordingly, enabling a strong working partnership.

Once awarded the green-light, the contractor and Acoulite procured the Lighting, Lighting Controls and Acoustics and our technical support engineers completed regular, on-site inspections to support the contractor in the installation phase; ensuring accurate wiring of the lighting control system as per the schematic drawings.

The solution

The industrial-concept exposed ceiling presented its own acoustic challenges and this impacted on the final design. Through detailed lighting layouts and light control schematics, the idea was fine-tuned to seamlessly incorporate the acoustic layout without impacting on the overall aesthetic.

Acoulite’s expertise in both acoustics and lighting came to the fore and acoustic baffles provided a simple solution. When paired with the lighting concept, both elements worked smartly in tandem.

Contemporary lighting fixtures from Future Designs (http://www.futuredesigns.co.uk/ ), XAL (http://www.xal.com/en/Home) and Foscarini (http://www.foscarini.com/en/) – all high-end, recognized brands within the industry – added the necessary contrast of understated luxury to the pared back industrial feel.

Traditionally, space is demarcated only through functional objects, yet, we proposed that work and play zones be additionally defined through lighting elements – in sync with the approved interior design layout. Functional work spaces made use of a cooler toned white illumination, while a warmer tone bulb and oversized glass lanterns were utilized in the games room and break zone. Circular pendant lighting and vintage, oversized bulb pendants augmented the nod to retro design, while bespoke linear track lighting synchronized with ceiling installation elements.

All coming together to achieve a blend of energizing comfort; fundamental to a trend-driving office.

Services Provided

LightingAcoustics

Industry

Commercial

Architect

Perkins + Will

Fit out Contractor

KPS

MEP Contractor

Iwin

Client

LinkedIn

MEP Consultant

Cundals

Suppliers

Future Designs, XAL, Foscarini